jueves, 10 de enero de 2013

3.2. LES ENERGIES ALTERNATIVES


Fonts d’energia alternatives: renovables, netes i segures. Les principals són:
  • Energia solar: neta, gratuïta i inesgotable; generada a partir del Sol. La captació i el seu emmmagatzematge i la distribució són els seus inconvenients. No totes les zones de la Terra són aptes per a la seva producció.
  • Energia eòlica: generada aprofitant la potència del vent. Els seus inconvenients són que es donin condicions de vents favorables, la disposició de grans extensions de terreny (per als generadors) i la necessitat d’una gran inversió inicial; també cal tenir en compte l’impacte visual i la contaminació acústica que produeixen les aspes dels generadors. Cal destacar els seus avantatges:  és una font d’energia neta, renovable i no requereix una tecnologia gaire sofisticada.
  • Energia mareomotriu: generada aprofitant les marees. El seu moviment d’ascens i descens pot fer moure turbines que generen energia elèctrica. Cal un pressupost elevat per construir els grans murs. És renovable i no contaminant, però només es poden instal·lar estacions mareomotrius en llocs amb unes condicions naturals molt especials.
  • Energia geotèrmica: generada aprofitant una sèrie de reaccions químiques naturals que es produeixen a l’interior de la Terra i que generen una quantitat de calor.
  • Energia de la biomassa: la biomassa és la massa total dels components biològics d’un ecosistema determinat. Els residus vegetals i altres subproductes d’origen natural poden ser convertits en energia mitjançant la fermentació i la combustió.
     

No hay comentarios:

Publicar un comentario