jueves, 10 de enero de 2013

3.3. LES PRIMERES MATÈRIES

Un concepte bàsic de primeres matèries és, tot aquell producte que s’obté  de la natura i que és necessari per a la producció d’un bé econòmic. Aquests béns han de satisfer les necessitats humanes.

LES PRIMERES MATÈRIES MINERALS:
El primers metalls que és van obtenir, és calcula que va ser al 4.000-3.000 a.C. i es va obtenir ferro, coure i plata. A partir d’aquí, al tercer mil·leni és van obtenir els minerals de les mines, ja que des de l’escorça terrestre ja s’obtenia des del paleolític. Les activitats mineres més significatives són; l’obtenció del ferro, de combustibles fòssils i dels minerals que són més utilitzats en la construcció. Per posar en funcionament una mina, és necessita molt de temps, una gran inversió inicial i un risc per saber si hi haurà minerals a la zona excavada. Tot i això els procés de prospecció, extracció i distribució, estan en mans de les grans empreses, i s’ocupen dels gastos econòmics.
La producció de les primeres matèries mineres és troba molt concentrada, destaquen els països de Xina, Rússia, Canadà, Brasil, els Estats Units, Austràlia i la República de Sud-àfrica. També hi destaquen Europa i Japó. Les primeres matèries minerals són recursos naturals no renovables, és a dir, tarden molt en renovar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario