jueves, 10 de enero de 2013

3.6. INDÚSTRIA I MEDI AMBIENT: LA CONTAMINACIÓ

Contaminació industrial: efectes negatius sobre el medi ambient de les activitats del sector secundari. Pot ser atmosfèrica: provocada per l’emissió de gasos i fums o causada pels residus sòlids i líquids.
ELS PERILLS DE LA CONTAMINACIÓ
Contaminants primaris: emanen de indústries i de la utilització de combustibles fòssils en vehicles i calderes.
Contaminants secundaris: s’originen en ajuntar-se els primaris entre si i amb els components naturals de l’atmosfera.
Pluja àcida: es cremen combustibles fòssils, es llencen a l’aire òxids de sofre i de nitrogen, en combinar-se amb el vapor d’aigua de l’atmosfera, es transformen en àcid sulfúric o nítric, finalment cauen a la superfície del planeta per pluja o neu i la corroeixen, perjudicant la vegetació i alterant l’ecosistema.
Deteriorament de la capa d’ozó: és un gas que filtra les radiacions ultraviolades procedents del Sol, és causat per els gasos clorofluorocarbonis (CFC).
Efecte hivernacle: és l’escalfament global de la Terra, altera l’equilibri entre l’energia calorífica que aporta el Sol i la que per la Terra. Comporta canvis climàtics com el desglaç dels pols i l’augment del nivell del mar.
LA PROTECCIÓ MEDIAMBIENTAL
Les polítiques de protecció del medi ambient serveixen per reduir i controlar la contaminació, a fi de frenar la degradació dels ecosistemes.
El desenvolupament sostenible permet un creixement harmònic sense grans costos per a les generacions futures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario